onsdag 7 maj 2008

Härliga dagar


Tiden går alldeles för fort, hinner inte med att skriva i dagboken knappt.
Igår var Tanja (valpköpare) och Bodil, från Liljeblommans kennel här och hälsade på med sina härliga hundar. Ebba har vuxit och blivit stora damen, jättehärlig tjej.
Vi upptäckte att Ebba ärvt sin mor Tyras långa ögonfransar.

Bodil hade med sig 3 cockrar som också var helt underbara. Här är 2 av dom.Det blev förståss mycket hundprat, och sen åkte trimbordet fram och vi fixade till några stycken med borsten för att sedan ta lite familjebilder på dom.

Ebba och Tessan har samma pappa, det kan man ju tydligt se tycker jag.

Hugo i mitten tillsammans med hans halvsyskon, dom har samma pappa.
Alla våra hundar sprang lösa och hade cockerrace, hur mysigt som helst att bara sitta och titta på när dom sprang och jagade varandra fram och tillbaka.


Dagen gick som vanligt för fort, kunde ha fortsatt prata i några timmar till!Ikväll har jag och Peter varit på våran första viltspårskurs med Tilda.

Det var jättefint väder, som en sommarkväll, många hundar och mycket trevligt hundfolk. Vi fick en flaska med blod och en klöv som vi skulle använda till att lägga ett spår med.

Eftersom Tilda aldrig spårat förut så skulle inte spåret vara längre än 50 meter. Alla fick ett eget område tilldelat. När jag lagt spåret så fikade vi och fick information om hur hunden beter sig när den spårar och hur vi ska göra med linan, och att när spåret tar slut så ska vi försöka att få hunden att ta klöven i munnen.

Vi gick sedan tillbaka till vårat spår och satte på Tilda sin spårsele och visade henne vart jag gjort hade gjort ett avtramp.

Hon följde spåret som om hon inte hade gjort annat i sitt liv än spårat. Men när hon kom till klöven så stannade hon bara och tittade på mig och Peter och sedan på klöven, undrade vad det var för något.

Jag försökte få henne att ta den i munnen, men icke, det ville hon inte. Fast vi var så nöjda att hon använde nosen så bra, så att ta klöven kommer väl när hon vant sig vid den.

Vi var hemma igen klockan 21,30.

Det har varit två jättebra dagar med mycket hund och ett härligt väder.

Inga kommentarer: